Як новітні технології здатні допомогти подолати дефіцит захисного обладнання?
Уявіть собі, якби величезні вимоги до ЗІЗ (засобів індивідуального захисту, таких як маски для обличчя), викликані пандемією, залишилися в минулому? Якби бігаючи з кімнати в кімнату, намагаючись увійти та вийти без використання захисного обладнання, можна було б заглянути, не завдаючи шкоди безпеці ваших пацієнтів? Тепер це стало можливим, використовуючи нові технологічні рішення, які дозволяють медсестрам і лікарям дистанційно використовувати свій медичний досвід для догляду та діагностики пацієнтів.

Відбулися радикальні зміни в тому, як медики лікують, діагностують і навіть спілкуються з пацієнтами по всьому світу. Раніше це було проблемою, коли комусь терміново була потрібна медична консультація спеціаліста, яка зазвичай доступна лише у великих розвинених містах, або якщо пацієнт мав високоінфекційне захворювання, яке ставило під загрозу здоров’я медичного персоналу. Тепер це можна вирішити за допомогою засобів дистанційної комунікації з лікарями.



Ці медичні рішення були створені завдяки концепції під назвою «телемедицина». Ми вже розповідали про те, що воно таке. Але ВООЗ прояснує це як:
«використання передових телекомунікаційних технологій для обміну медичною інформацією та надання медичних послуг попри географічні, часові, соціальні та культурні бар’єри».

Хоча ця раптова зміна є неминучим результатом пандемії Covid-19 та вимог соціального дистанціювання, вона фактично тихо працювала протягом багатьох років. Статистика відображає швидко зростаючу природу телемедицини: Definitive Healthcare зафіксував зростання використання телемедицини на 6000%, а завдяки пандемії інновації, на які були потрібно раніше витратити 10 років, вклались в 12 місяців. Уряди в усьому світі зараз визнають переваги інвестицій у телемедицину. Наприклад, уряд Тайваню надає план NTD у розмірі 100 мільйонів доларів для заохочення впровадження технологій телемедицини.

Тоді ви можете запитати, як ми можемо бути впевнені, що лікар може чітко бачити пацієнта та його стан, не будучи біля нього особисто?

Багато постачальників обладнання для телемедицини використовують високоякісні PTZ-камери, щоб дати лікарям можливість побачити віддалених пацієнтів, тому не дивно, що медична промисловість складає колосальні 16% усього світового ринку PTZ-камер. Ви можете просто налаштувати свою високоякісну PTZ-камеру вдома, щоб ваш лікар спостерігав за ситуацією, і лікар може дистанційно керувати функціями PTZ, щоб проводити перевірки та діагностику. Ефект буде аналогічний, якби ви були на огляді у нього самого особисто.



Далекосхідний меморіальний госпіталь у місті Нью-Тайбей, Тайвань, уже використовує цю технологію. Найважчі випадки Covid-19 на Тайвані лікували в так званій далекосхідній лікарні «Tele-ICU». Цей термін відноситься до нової практики використання PTZ-камер для дистанційного моніторингу пацієнтів за допомогою взаємопов’язаних технологій, таких як станція медичних сестер. Завдяки гарній PTZ-камері це дає змогу потенційно спостерігати за сотнями пацієнтів одночасно. Функція високого масштабування зображення забезпечує можливість перегляду екранів реанімації або видимих симптомів пацієнтів, при цьому максимально захищаючи медичний персонал та заощаджуючи на ЗІЗ.
Від презентацій до конференцій
як знайти ідеальну камеру?

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.