Обираємо конференц-камеру
для ваших потреб

Конференц-камери з’явились до пандемії, але справжній поштовх розвитку цьому сектору AV-продукції дала саме потреба спілкуватись на відстані, не вступаючи в безпосередній контакт. І часто звичайних веб-камер не достатньо для  якісного зв’язку. Для цілого ряду задач необхідні саме конференц-камери, які здатні надати співрозмовникам зображення відповідної якості, а часто і разом із якісним звуковим супроводом. 

Основні сфери, де конференц-камери стали особливо актуальні, - це телемедицина, дистанційна освіта та корпоративний сектор. Останній, до слова, був головним “споживачем” ринку конференц-камер до пандемії і досі лишається ним.

Телемедицина

Як і конференц-камери, телемедицина з’явилась до пандемії 2020 року, але саме пандемія почала привчати нас тримати дистанцію для зменшення ризику захворюваності. Серед групи ризику захворіти не тільки літні люди, а й лікарі, які спілкуються з пацієнтами. Тож телемедицина покликана зменшити ризик контакту з потенційними переносниками хвороби та передачі її здоровим людям.


Для якісного дистанційного діагностування необхідний відповідний відеозв’язок. AV-PRO для таких потреб пропонує використовувати PTZ-камери, наприклад Aver Cam520 Pro2 або VHD V71U2. Вони здатні чітко навестись на конкретне місце для кращого діагностування захворювання. Подібні камери встановлюють в, наприклад, COVID-відділеннях лікарень, де лікар може нормально оглянути пацієнтів не вступаючи з ними в прямий контакт.

Освіта

Пандемія примусила шукати нові шляхи навчання в школах і університетах. Відповіддю на виклик часу стали гібридні аудиторії, де викладач може одночасно виступати для студентів, які знаходяться в аудиторії, та для студентів, які з різних причин навчаються онлайн.

Для таких закладів знадобляться також поворотні PTZ-камери, тому що лектор часто не стоїть на одному місці перед студентами. Камери Aver Cam540 та Aver Cam520 Pro2 зданті задовольнити потребам викладачів, миттєво перемикаються з ракурсу. Cam540 можна закріпити в будь-якому положенні в зручному для монтажу місці: на стіні, на стелі тощо і вона буде слідувати за викладачем під час його пересувань лекційною кімнатою.


Саме PTZ-камери дозволяють студентам, які навчаються онлайн, ідеально бачити викладача та те, що показано на дошці чи дисплеї. Але для більш “стаціонарних” викладачів можуть підійти стаціонарні камери з широким кутом огляду, така як, напркилад, infobit VB50, яка має 120° кут огляду, що достатньо, щоб охопити аудиторію середніх розмірів. Також вона має функцію слідкування за голосом, а це значить, що коли викладач буде пересуватись вздовж дошки, фокусування буде відбуватись все одно на ньому.

А у випадках, коли треба охопити велику аудиторію, таку як університетський “амфітеатр”, стане в слушно встановити камеру Aver PTC500S, яка поєднує в собі одночасно 120° кут огляду з 30-кратним оптичним зумом. Вона здатна як охопити всю залу, так, за потреби викладача, сфокусувати увагу аудиторії на конкретному моменті, виділити окрему частину дошки чи дисплею без втрати якості зображення. 

Корпоративний сектор

Як було сказано вище, саме корпоративний сегмент ринку і породив такий клас камер. В першу чергу, для відеоконференцій між партнерами, які знаходяться в різних містах. Та пандемія примусила бізнес звикати спілкуватись онлайн навіть між колегами, які знаходяться в сусідніх офісах. 


Традиційно, бізнес-сектор - найвибагливіший до співвідношення до якості та функціоналу, крім зазначених вище камер, можуть підійти Aver VB130 та infobit VB50. Це широкоформатні камери типу саундбар з вбудованими мікрофонами - оптимальні рішення для бізнесу. Тобто це 3-в-1, а не лише тільки камера. А оскільки бізнес-наради відбуваються у відносно невеликих приміщеннях, то вбудованого звукового оснащення має бути достатньо.

Як бачимо, конференц-камери - це дуже широке поняття, яке охоплює різне AV-обладання, яке часто полягає не тільки в записі та трансляції відео, але й звуку. А оскільки у різних задач свої вимоги, то і самі камери відрізняються між собою досить суттєво. Компанія AV-PRO готова забезпечити ваш бізнес або ваш проект в таким обладнанням та допомогти з його інтеграцією.


VB30
Універсальна камера від Іnfobit

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.