Лазер vs Лампа.
Який проектор обрати?

Історія

Спочатку як основне джерело світла в проекторах використовували лампи. Але не всі лампи однакові. Оригінальні лампи для проекторів були галогенними. У наші дні використовуються ртутні дугові лампи високого тиску, які відомі як надвисокопродуктивні лампи.

Одне є неминучим на арені AV-технологій: єдина константа – це інновації, і завдяки цій інновації ми побачили появу твердотільних джерел світла без ламп, а саме лазерних та світлодіодних. Для лазерної проекції проектори Optoma та Panasonic спеціально використовують лазерний люмінофор.


В чому різниця? І що мені вибрати?


Лампи

Перевірені та випробувані проекційні лампи зазнали численних інновацій, зокрема покращення яскравості та збільшення терміну служби. Термін служби цих ламп становить близько 10’000 годин і вони мають високу ефективність у порівнянні зі своїми оригінальними аналогами.


10’000 годин це багато чи мало, то якщо поділити це на середню тривалість фільму, то виходить приблизно 6’000 фільмів. А якщо дивитись по фільму на день, то вийде 18 років! Отже, якщо ви будете використовувати проектор лише в окремих випадках – щотижня в кімнаті зборів, кожні пару тижнів у школі, щомісяця на кіномарафоні чи навіть кожні чотири роки для громадських заходів, то, мабуть, вам підійде ламповий проектор! 


Лазер

Лазерний люмінофор працює шляхом блиску блакитних лазерних діодів на обертове жовте люмінофорне колесо. Хімічна сполука люмінофор поглинає синє світло і випромінює яскраве жовте світло. Потім це світло вловлюється і розділяється за допомогою колірного кола. Таким чином отримують кольорове зображення. Може здатись дещо заскладним і незрозумілим. 



Для чого найкраще підходить лазерні проектори? В першу чергу людям, які не хочуть витрачати свій час на сервісне обслуговування. Серйозно, лазерні проектори мають феноменальний час роботи без обслуговування – до 20’000 годин. І це він здатен працювати цілодобово, без вихідних, майже без втрати яскравості. А ще вони значно яскравіші за лампові.


На додачу лазерні та LED проектори працюють при набагато нижчій температурі. Традиційно вимкнення проектора було важливим і займає близько 5 хвилин очікування, поки лампа охолоне, перш ніж ви зможете від’єднати його від джерела живлення. Лазерні проектори миттєво вмикаються і вимикаються. “Холодний” проектор приваблює любителів більш креативного розташування, наприклад, можна розташувати проектор під кутом для портретної або підлогової проекції.

Ультракороткофокусники Panasonic повертаються
В оновленому корпусі, потужніше, з більшою роздільною здатністю та лазерним джерелом світла

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.