5 причин, чому важливо перейти на STEM-навчання вже зараз

Технології розвиваються і знань, необхідних для їх розуміння, треба все більше й більше. Тому важливо залучати дітей до вивчення нових технологій та засобі їх розвитку. І найлегший спосіб подати таку складну інформацію дітям це  форма гри.   Щоб вирішити цю задачу з’явилась STEM-освіта, що походить від англійських слів Science, Technology, Engineering and Mathematics: наука, технології, інженерія та математика, яка дозволяє краще розібратись в цих чотирьох сферах діяльності.


У світовій практиці — це "останнє слово" освітніх технологій для дітей. Нижче ми розберемо, чому впровадження STEM-освіти в Україні таке важливе в 2022 році.

1. STEM-освіта вкрай важлива для розвитку економіки.

STEM починає відігравати важливу роль в економічній сфері. За даними експертів, зайнятість у сферах STEM в США зросте на 8,8% до 2028 року, а в галузі охорони здоров’я, яка, як правило, потребує значного рівня STEM, зросте ще більше. Тим часом зайнятість в професіях, що не стосуються STEM, зростатиме лише на 5%. Звичайно, ці цифри для розвинутих країн. Але, якщо у нас є бажання вступити в цей “елітний клуб”, то без розвитку STEM-освіти це неможливо.

Більше того, професії, які потребують знання STEM, з більшою ймовірністю отримуватимуть більшу зарплату.


2. STEM вчить критичному мисленню та інноваціям.

Однак STEM-освіта допомагає не лише учням, які планують розпочати STEM-кар’єру. Зосередженість на логічних процесах мислення та вирішенні проблем дозволяє дітям виробити психічні звички, які допоможуть їм досягти успіху в будь-якій галузі вже в дорослому віці.

Як результат, учні, які отримують якісну STEM-освіту, готові стати наступним поколінням новаторів.

3. STEM-класи забезпечують унікальні можливості для роботи в команді.

Командна робота є одним з найбільш недооцінених і найважливіших рушіїв успіху. Життя та робота в сучасному світі, як правило, вимагає певної співпраці, часто з великою та різноманітною групою людей.

STEM-вправи переважно включають більше командної діяльності, ніж інші. Незалежно від того, працюють учні над лабораторним дослідженням чи співпрацюють над інженерними завданнями, вони активно розвивають навички міжособистісного спілкування та співпраці, які їм знадобляться пізніше.

4. Навчальна програма STEM допомагає учням розвивати менеджерські навички.

Курси STEM, особливо технологічні та інженерні курси, часто передбачають практичні проекти. Створення простого робота, двигуна або комп’ютерної програми часто передбачає кілька етапів, які виконуються протягом декількох днів.

У процесі навчання STEM учні отримують навички керувати своїм часом та розбивати великі проекти на менші кроки. Це вміння, яке допоможе їм протягом усього життя.

5. Останні події лише зробили важливішими технологічні навички.

Нинішня пандемія лише посилила важливість технологій. Оскільки більше людей звертається до Zoom, Slack та інших інструментів для зв’язку з членами сім’ї та колегами, ще важливіше забезпечити учнів використанням та розробкою технологій.

Навіть після закінчення пандемії багато людей та робочі місця збережуть деякі свої нові технологічні звички.

Розуміючи важливість розвивати STEM-освіту в Україні, AV-PRO розпочали активно співпрацювати в сферах робототехніки та 3D-друку з компанією MP Voxel. Водночас ми займаємось підготовкою методичних матеріалів для освітніх закладів для впровадження STEM-елементів в освітню програму.

2020 рік показав, що ситуація в світі може змінитися кардинально. І той, хто немає необхідних навичок, приречений на забуття. 2021 стане роком, який має остаточно зламати ретроградні методи підходу до освіти.

Освітня STEM лабораторія SkriLab

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.