Як повинен виглядати STEM-клас
або формула створення STEM-класу у вашій школі

STEM-освіта має важливе значення у 21 столітті, тому що вона розвиває основні навички, які учні будуть використовувати протягом усього свого життя.

STEM-освіта також готує учнів до багатьох професій, які є ключовими для міцнішої економіки 21-го століття, особливо в постпандемічну епоху. Розробники програмного забезпечення, медичні працівники, механіки промислового обладнання, фахівці з комп'ютерної підтримки, електрики, аналітики з кібербезпеки та десятки інших затребуваних працівників потребують великих знань STEM та навичок вирішення проблем. Щоб підготуватися до цієї роботи, учням потрібна міцна основа в середній школі, щоб вони могли досягти успіху на наступних етапах своєї освіти та майбутньої робочої сили.

Хоч як це парадоксально, тоді як академічний інтерес часто слабшає в середні шкільні роки, ці учні вже формують серйозну думку про майбутню кар'єру. STEM у цей час спонукає студентів серйозно розглядати роботу в галузі машинобудування, технологій, виробництва, біології тощо. Багато хто, можливо, розглядає ці кар'єрні можливості вперше. Ці прагнення впливають на важливі майбутні рішення, такі як вибір класів STEM у старшій школі або навіть подання заяви до спеціалізованих шкіл, орієнтованих на STEM. Ці невеликі рішення ведуть до кар'єри дорослих у сфері STEM.

Також варто зазначити, що передпідлітковий та підлітковий вік – це час, коли багато учнів з'ясовують свої сильні сторони та інтереси. Щоб зробити це ефективно, учні повинні познайомитися з багатьма різними темами та видами діяльності, особливо тими, що перетинаються із реальними проблемами.

Як повинен виглядати справжній STEM кабінет?

Команда AV-PRO розробила певну формулу – кроки створення STEM кабінету:

1. МІЦНИЙ ФУНДАМЕНТ

Під фундаментом ми маємо на увазі інструменти необхідні вчителю перш за все. Головним аспектом викладання завжди являлась взаємодія вчителя з учнями. І куди легше привернути увагу учнів покоління Instagram та TikTok яскравими картинками та відео чим книгою та розповідями учителя. 

Тому для фундаменту STEM класу ми пропонуємо потужний освітній інтерактив:

Інтерактивні дисплеї та дошки, документ-камери дозволять якісно відображати все на екранах і замінять звичайну крейдову дошку назавжди. Відео, інтерактивні додатки, режим білої дошки стануть незамінними інструментами вчителя.

Додатки дисплеїв  NewLine дозволяють підключати девайси учнів прямо на уроці за лічені секунди, тому продемонструвати свої презентації чи відео тепер може не тільки вчитель)

Дослідження показують, що інтерактивні, практичні та мультисенсорні підходи до навчання більш ефективні, ніж лекції чи читання

2. ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПІДХІД

Технологія є як основним компонентом STEM, так і життєво важливою частиною численних робочих місць та видів діяльності. У 2021 році всі учні середніх шкіл повинні знати, як ефективно друкувати, працювати з комп'ютером, забезпечувати безпеку в Інтернеті та використовувати цифрові інструменти для підвищення продуктивності та спільної роботи. Ці технічні навички ще більш важливі під час пандемії, коли учням може знадобитися вчитися вдома або будь-якої миті перемикатися між очним та дистанційним навчанням. 

. Доступ до комп'ютера відкриває більше можливостей для досліджень. Учні можуть легко шукати журнальні статті та онлайн-книги, що спрощує пошук інформації, необхідної для виконання завдань, у тому числі зручна групова робота та навчання. Ноутбуки пропонують ці переваги учням незалежно від їхнього класу та віку.

І тут у нас є прекрасне рішення, розроблене спеціально для освіти компанією Toshiba.

Улюблений та найбільш захопливий для учнів крок. Ми називаємо його просто

3. ГРА

Однією з найбільших проблем, з якими стикаються викладачі середніх шкіл, є  незацікавленість учнів у навчанні, пасивний підхід до вирішення задач, завдань та поставлених проблем.  У той час як STEM є рушійною силою багатьох аспектів сучасного життя, включаючи технології та медицину, багато викладачів щосили намагаються зацікавити дітей.

Для цього ми пропонуємо зробити навчальний процес максимально наближеним до реального життя. Як?

VR Class – віртуальна лабораторія реальних подій. Уявіть урок географії де вивчається Тваринний світ морів та океанів, чи урок Біології тема, наприклад, Клітина і урок почнеться не з запису теми на дошці, а з глибини океану чи всередині клітини в VR світі. Цікаво? Пізнавально?

Ми говоримо Реально!


Набір окулярів віртуальної реальності розроблений спеціально для освіти і містить велику бібліотеку 3D моделей, 360-панорам та відео навчального характеру.  Ознайомитись з рішеннями ви можете на нашому сайті.

Ну і куди ж в 3D навчанні без 3D друку. Створення власних моделей, навчання азів моделювання та інженерії, приклади як застосувати отриманні знання в реальному житті, наглядні моделі та приклади і головне групова та проектна робота учнів – все це можна втілити на уроці за допомогою 3D принтера.

І останній, але не менш важливий в умовах пандемії, крок у створенні класу

4. МОЖЛИВІСТЬ ДИСТАНЦІЙНОГО ТА ГІБРИДНОГО НАВЧАННЯ

Студенти та викладачі повинні мати можливість підключатися до мережі з будь-якого місця, особливо під час пандемії. Навіть якщо ваша школа знову відкрилася, ваші учні повинні мати можливість продовжувати заняття з місця, де вони зупинилися, якщо їх відправлять додому. Наявність варіантів онлайн навчання також може покращити доступність для учнів з певними типами інвалідності.

5 причин, чому важливо перейти на STEM-навчання вже зараз

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.