Як легко і дешево зробити студію запису і трансляції відео

Останні декілька років сучасні технології досягли того рівня, коли можливо дуже легко побудувати сучасну студію для професійної знімання якісного відео зі звуком і подальшої трансляції на будь-яку сучасну платформу типу youtube, facebook тощо. Це не потребує зараз навіть якихось спеціальних навичок проєктування, багато персоналу та великих інвестицій в обладнання.

 

Щоб якісно мати змогу транслювати відео контент так, щоб це виглядало схоже на телевізійну якісну картинку з ТВ-студії, достатньо грамотно підібрати певне сучасне обладнання, навчити двох чи навіть одного оператора для керування процесом, самостійно знадобиться тільки навчитися виставляти коректно освітлення та закупити декілька професійних світильників та відбивачів світла.

 

Щодо обладнання, яке в самому серці такої системи, це насамперед центральний пристрій обробки відео та звуку серії Epiphan Pearl, це такий собі мікшер-комутатор відеопотоку з відеокамер і аудіо з мікрофонів. Цей мозок системи може навіть зробити мікс відео з декількох камер з накладенням будь-якого загального фону, логотипів, тексту. Особливу зручність додає керування всім цим однією людиною через вебінтерфейс комп'ютеру.

 Серія пристроїв «все в одному» Epiphan Pearl складається з моделей, які відрізняються можливістю обробляти одночасно різну кількість потоків відео та аудіо. Вираз «все в одному» означає, що всі пристрої серії можуть робити захват відео з камер і мікрофонів, міксувати і комбінувати ці потоки в різних комбінаціях (робити «гарну картинку»), робити запис трансляції на багато сервісів одночасно, тобто ви отримаєте багатоканальну трансляцію різних комбінацій зміксованого відео зі звуком.

Pearl Nano 


Базова модель Pearl Nano дозволяє побудувати невеличку таку студію, де достатньо 1-2 відеокамери та пари мікрофонів. Потужність системи дозволяє налаштувати віртуальні канали трансляції одночасно на декілька платформ, наприклад ті ж youtube і facebook. Після попереднього налаштування запуск запису відео і трансляції відбувається окремими кнопками (Record та Stream) на пристрої, навіть не потребує оператора, будь-який користувач може керувати попередньо налаштованою системою.

Pearl Mini


Модель Pearl Mini більш потужна і розрахована на активне використання 2-3 камер і декількох мікрофонів. Також ця модель має великий сенсорний дисплей для керування всіма налаштуваннями пристрою. Тобто не потрібно навіть додаткового ноутбука для керування процесом водозахвату і трансляції. Pearl Mini може вже транслювати багато одночасних потоків на багато платформ у різних комбінаціях відео з камер. Гарний вибір для середніх студій.

Pearl-2


Топова модель Pearl-2 дозволяє об'єднувати аж 6 потоків з відеокамер і з багатьох додаткових пристроїв, мікшерів. Це потужна система високого рівня, що дозволяє робити безліч комбінації міксованого відео та аудіо. Систему такого рівня успішно використовують у великих конференц-залах, студіях, військових моніторингових центрах тощо. Дуже проста логіка керування однак, дозволяє це все керувати тільки одним спеціалістом.

Розглянемо окреме дуже важливе питання щодо використання відеокамер в рішеннях такого типу. Рекомендуються для якісної картинки в пріоритеті професійні PTZ-камери з інтерфейсами HDMI чи SDI з можливістю зовнішнього керування зовнішнім контролером чи програмним забезпеченням. Такий тип керування надасть змогу оператору швидко змінювати ракурс картинки згідно з потребами.

Всім цим вимогам відповідають професійні PTZ-камери виробника Aver. Вони мають потужній оптичний зум (від 12х до 30х в залежності від моделі), матриці з підтримкою fullHD чи 4К, інтерфейси HDMI, HD-SDI, безліч варіантів керування через додаткове ПЗ для комп'ютера чи за допомогою професійного апаратного контролера відеокамер. 

Спеціалісти компанії АВ-ПРО допоможуть підібрати ідеальне саме для Вас професійне комплексне рішення для створення студії вашої мрії!

Smart Gallery від Aver|Інновації в сфері штучного інтелекту

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.