Дистанційне, гібридне та змішане навчання
Для більшості школярів навчальний рік розпочався в офлайн-форматі. Але так як традиційне навчання можливе  за умови наявності в школі надійно захищеного укриття, не всі школи змогли відкрити двері для своїх учнів. 

Заступник міністра освіти в ефірі одного з телемарафонів зазначив, що повернення дітей на очне навчання підтримує більша частина батьків, навіть у відносно прифронтових регіонах.

– Ми спілкувалися з батьками, робили відповідні опитування, і є така статистика, що, незважаючи на те, що прифронтові території перебувають під обстрілами, більше половини батьків все ж таки хочуть, щоб їхні діти з 1 вересня пішли до школи на очне навчання. Тут важливо зрозуміти, що міністерство закликає до повернення на очне навчання тільки там, де для цього створені відповідні безпекові умови, – підкреслив Сташків.

Саме тому кількість учнів у школах з укриттями значно зросла. Тож школам довелося прийняти нові методи викладання та навчання, щоб подолати труднощі, з якими зіткнулися в цей час.

Як зазначив Андрій Сташків:  "Великий розрив в офлайн і онлайн-навчанні – це дуже складна проблема, тому зараз міністерство активно працює над розробленням відповідної стратегії щодо подолання освітніх втрат."

І дійсно, перехід від традиційного до дистанційного навчання був складним для усіх учасників освітнього процесу. 
Проте зараз ми бачимо зростання різних типів навчання, а саме дистанційного, гібридного та змішаного. Хоча вони мають певну схожість, давайте ознайомимось з кожним із них. 
Дистанційне навчання

На самому базовому рівні дистанційне навчання – це спосіб навчання учнів шляхом доставки навчальних матеріалів і лекцій онлайн. У моделі дистанційного навчання учні працюють вдома, а не в аудиторії.
Для викладачів курси дистанційного навчання вимагають значної попередньої підготовки. На відміну від аудиторії, де вчитель покладається на лекцію та дискусію в живому форматі, дистанційне навчання є асинхронним. Дистанційне навчання значною мірою покладається на використання відео, тексту та попередньо записаних лекцій.
Для учнів більшість взаємодії відбувається в цифровому навчальному середовищі, через повідомлення на форумі та електронну пошту. 
Модель дистанційного навчання не є новою, але технології зробили її кращою.
Змішане навчання

Це поєднання офлайн- та онлайн-навчання, коли учні взаємодіють з викладачем, матеріалом та іншими учнями як через фізичну аудиторію, так і через онлайн-платформу.
Зазвичай, це чергування відвідувань навчальних закладів і дистанційного навчання вдома.
Гібридне навчання

Це навчання, що передбачає одночасне відвідування учнями занять офлайн і онлайн.
Цей метод поєднує як синхронні, так і асинхронні методи для створення гнучкого навчального середовища. Учні навчаються самостійно і працюють в групах під час уроків.
Вміст асинхронного уроку представлений у середовищі, яке дозволяє учням взаємодіяти з робочим контентом у будь-який час, коли вони захочуть. Наприклад, викладач може транслювати особисті лекції в прямому ефірі, щоб учні могли слухати як у класі так і з дому. Записом цієї лекції потім можна поділитися, щоб учні могли переглянути пізніше, якщо вони відвідували урок синхронно. Гібридне навчання створює єдиний простір між двома форматами: дистанційним і очним.

Багато людей часто використовують терміни гібридне навчання та змішане навчання як синоніми. Якщо ви також робите це, ви повинні розуміти, що обидва стилі навчання різні. 
 
Ключова відмінність між двома стилями навчання полягає в тому, що змішане навчання працює лише шляхом поєднання двох речей: електронного навчання та традиційного навчання.
Що стосується гібридного навчання, воно працює, дозволяючи учням вибирати: навчатися безпосередньо в класній кімнаті чи брати участь онлайн. Це просто; замість того, щоб йти в аудиторію, деякі учні, особливо ті, що живуть дуже далеко (наприклад учні, що тимчасово виїхали до інших міст чи країн), можуть вирішити залишитися вдома та брати участь в навчанні віддалено.  Гібридне навчання пропонує "очним і дистанційним" учням однаковий доступ до класу.
Ця модель навчання досить інклюзивна для учнів, які фізично не можуть відвідувати навчання через бар’єри місця розташування, хвороби чи інші особисті обставини, оскільки вони мають можливість відвідувати онлайн і не пропустити навчання.
Але, основне, що важливо для усіх шкіл, немає правильного чи неправильного вибору між гібридним і змішаним навчанням.
Ключова мета – залучити всіх до процесу навчання, забезпечити ефективне, захоплююче та змістовне навчання для своїх учнів.
Вибір правильної моделі між гібридним навчанням і змішаним навчанням потребує ретельного розгляду та планування. 

А для полегшення навчального процесу AV-PRO має рішення для усіх видів навчання: очного, дистанційного, гібридного чи змішаного. 
Детальніше у каталозі AV-PRO або за посиланням. Також, якщо є питання, звертайтесь до менеджерів AV-PRO або на sales@av-pro.com.ua.
в STEM
Контент віртуальної реальності
або "Чому так дорого?)"

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.